HPD Kozjak, HPD Ante Bedalov i HPD Malačka su tijekom veljače udružili snage kako bi pomogli obiteljima u Novom Selu Glinskom.
Preko pouzdanih osoba koje su upućene u stanje na tom području predstavnici društava pronašli su nekoliko obitelji kojima je neophodna novčana pomoć za svakodnevne troškove. Sredinom veljače pokrenuta je akcija prikupljanja donacija koja je trajala do 7. ožujka, a plan je bio da prikupljena sredstva uoči Uskrsa budu dostavljena obiteljima.
Akciji su se pridružili i sućurački umirovljenici koji su među sobom prikupljali sredstva, a zatim ih uplatili na zajednički humanitarni račun.
Zahvaljujući svima koji su sudjelovali u akciji prikupljeno je 13 580 kuna. Novac je ravnomjerno raspodijeljen na jednu šesteročlanu i dvije četveročlane obitelji kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija i to po broju članova, tako da je za svakog člana uplaćeno po 970 kuna. Budući da se u prethodnom razdoblju povećao broj oboljelih osoba na području Hrvatske, donesena je odluka da  je odgovornije novac izravno uplatiti na račun spomenutih obitelji nego ići u Novo Selo Glinsko. Svakoj je obitelji u ime članova i simpatizera triju planinarskih društava poslana i prigodna uskrsna čestitka.
Hvala od srca svima koji su sudjelovali u ovoj  humanitarnoj akciji i ovim obiteljima barem donekle olakšali i uljepšali ovo blagdansko vrijeme.