Stanica planinarskih vodiča Split danas je na Perunu, za planinarske vodiče organizirala, vježbu pružanja prve pomoći.

Pročelnik stanice Split Luka Čulina, GSS-ov instruktor i spašavatelj Mladen Mužinić Frfa i HPS-ov instruktor Željko Arnautović, nesebično su dijelili svoje znanje i iskustvo s vodičima.

Prva na redu bila je vježba stijenskog spuštanja, na koju smo požurili prije nego zrake sunca potpuno preuzmu vladavinu nad hladom na našoj ciljanoj stijeni. Ova vježba dodatno nas je zagrijala, pokrenula adrenalin i razbudila nas za nadolazeće lekcije.

Poslije je na redu bila vježba izrade šumskog i stijenskog gelendera, odnosno rukohvata, a na samom kraju, uslijedila je i vježba pružanja prve pomoći, gdje je nadasve iskusni gorski spašavatelj, naš Frfa, dijelio savjete i praktične lekcije, dobrodošle za uho svakog planinara, a posebno planinarskog vodiča.

Hvala organizatorima i instruktorima na nesebičnom dijeljenju vremena i znanja, a posebno hvala domaćinima iz PD Peruna koji su nam organizirali  ručak te nas ugostili i počastili pod hladovinom podno suncem ogrijanog Peruna.

Na vježbi su sudjelovali i naša dva vodiča te dva vodiča pripravnika.

Znamo kolika je važnost poznavanja prve pomoći za jednog planinarskog vodiča, stoga smo iznimno zahvalni na organizaciji ovako važne vježbe.

Galerija (+ 8 slika)