Proteklog vikenda slavili smo! Čak 27 godina rada i postojanja ovog našeg predivnog društva je iza nas.
Proslavu samo započeli u subotu, 13. siječnja kada je Šibenčanin Joško Vudrag, na našem domu na Malačkoj, za sve okupljene održao svoje putopisno predavanje “Moj put prema gore”.
Večer nastavljena uz dobru hranu i još bolju glazbu predvođenu gitarom i harmonikom nastavili smo slavljenički. Hvala Miru i Velji!

Nedjelja, kao i uvijek, rezervirana za naš tradicionalni izlet od Labina do Malačke.
Svake godine izazivamo čuđenje zaposlenika HŽ-a svojom invazijom na željezničku stanicu u Kaštel Starom. Ukrcalo se nas oko 150, a u Labinu i Botićima pridružilo nam se još 50-ak izletnika.
Vlakom do Labina, pa pješice do Malačke, tako mi običavamo družiti se, slaviti, pjevati i veseliti se novoj planinarskoj godini.
U Botićima udruga Opor-Botići, još jednom nam je otvorila vrata svoje kuće te nas ugrijala vrućom kavom i toplim čajem, nakon čega smo nazdravili u zemlji odležanim i taman ohlađenim šampanjcem.
Po povratku na Malačku dočekali su nas predstavnici Grada i kaštelanske Hvidre, pa smo zajedno položili vijence za preminule branitelje i planinare s područja Kaštela i kaštelanske Zagore. Poslije toga upriličena je Sveta misa u kapelici blaženog Alojzija Stepinca predvođena dr.sc. fra Domagoj Volarević, gvardijanom samostana fra Ante Antić na Testeniku i profesorom liturgije na KBF-u.
U okrilju našeg doma, uslijedio je ručak koji su spremile vrijedne ruke naših Mare i Marka. Druženje, nazdravljanje, pjesma i veselje, nastavili su se i u drugom dijelu dana.

Zahvaljujemo svima vama koji ste ovaj vikend proveli s nama, čak preko 300 sudionika došlo je čestitati nam rođendan, hvala vam!
Hvala našim članovima, posebno markacistima koji brinu o našoj tradicionalnoj stazi, zatim vodičima predvođenim našom predsjednicom sekcije Ivanom Jozić, upravnom odboru, volonterima na domu i domarima.
Hvala Gradu Kaštela koji prepoznaje naše potrebe i velika nam je potpora u radu!
Hvala fra Domagoju što je došao i održao predivnu Svetu misu, hvala i članovima kaštelanske Hvidre. Hvala i DVD-u Kaštela na brzoj intervenciji s vodom! Hvala Jošku Vudragu što je svojim predavanjem uveličao ovu našu proslavu.

Mi nastavljamo s radom i izletima te se veselimo svim našim budućim susretima i druženjima!
Sretan ti rođendan naša Malačka!

Galerija (+ 27 slika)