Dana 24. listopada 2020. s početkom u 14. 00 sati održana je skuština HPD-a Malačka. Skupština je trebala biti održana u travnju, ali je zbog pandemije izazvane koronavirusom odgođena. Iako pandemijski uvjeti još uvijek nisu zadovoljavajući, skupština je održana prema naputcima stožera, uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera.

Skupštinu je predvodio predsjednik Zvonimir Perica koji je na početku podnio izvješće o aktivnostima društva kroz 2019. g. Navedeni su svi radovi, projekti i ostale aktivnosti koje su se provodile u društvu. Zatim su pročitana izvješća za 2019. g. – predsjednice planinarske (Katica Majković) i predsjednika markacijske sekcije (Igor Laurić), Nadzornog odbora (Đuro Hajdin), a financijsko izvješće iznijela je Blanka Plazonja. Jakov Miletić podnio je izvješće Suda časti za prethodno razdoblje.

Iz svih je izvješća vidljivo da se aktivnosti redovito ostvaruju te da HPD Malačka svojim radom doprinosi kvaliteti života svih članova. Predsjednik markacijske sekcije pozvao je članove na dodatnu edukaciju i uključivanje u rad održavanja i obilježavanja planinarskih staza i puteva. Predsjednik Nadzornog odbora naglasio je kako je očito da u društvu dolazi do pozitivne smjene generacija te je uz dužno poštovanje veteranima iskazao dobrodošlicu novim članovima.

Jedna od točaka dnevnog reda bio je i izbor troje novih članova Izvršnog odbora. Nakon predstavljanja i provedenog glasovanja, u Izvršni odbor imenovani su: Ivana Jozić, Antonela Berić i Miro Radić.

Na kraju skupštine dodijeljeno je 15 priznanja HPS-a dugogodišnjim i aktivnim članovima društva. Posebno priznanje na prijedlog društva HPS je odobrio i za Grad Kaštela koji prepoznaje i podupire aktivnosti HPD-a Malačka.

U želji da svi ostanemo zdravi i aktivni, predsjednik je završio skupštinu i pozdravio okupljene.

Galerija (+ 4 slika)