Kad je u školi poslijepodneva smjena, i još je k tome petak, najbolje je tjedan završiti terenskom nastavom.

Najbolje to znaju ove vrijedne učiteljice iz osnovne škole “Knez Trpimir” u Kaštel Gomilici, koje su razred drugaša i četvrtaša povele na izlet ovog sunčanog petka. Djeca iz 2e razreda na čelu sa Zoricom Zelalijom, 4c i Ružica Čondić te vjeroučiteljica Marija Bedalov, vlakom su se iz Kaštel Gomilice uputili do Kaštel Starog, gdje ih je dočekao naš vodič, Igor Laurić. Vožnja vlakom je uvijek za djecu poseban ushit, pa veselja nije nedostajalo ni u ovoj.

Barba Igor je pješačkom stazom poveo ovo veselo društvo prema odredištu, a nakon pola sata došli do Hrvatskog prasvetišta Biblijski vrt Stomorija gdje im se pridružila naša Snježana, vodič pripravnik. Djeca su joj ispričala kako bi se oni snašli da se izgube jer: “Treba samo pratiti crvene krugove, ne možeš se izgubiti.” Nije ni čudo da djeca to znaju, kad ih je upravo predsjednik naše markacističke sekcije vodio. Neki od njih su se hvalili svojim vodičkim iskustvom po Kozjaku, a u kratkoj šetnji po svetištu Snježana im je pokazala i uz kratku priču ih upoznala sa svim znamenitostima Biblijskog vrta.

Najposlijetku su se opet vratili na Gospinu njivu, gdje su svi prislonili uho na crkvicu kako bi čuli je li istina da se na taj način može čuti žuborenje izvorske vode koja ispod protječe.

Pri samom kraju ovog posjeta, dječaci su pohitali igrati nogomet, a djevojčice su pokušavale kroz prozorčiće uslikati unutrašnjost crkvice.

Ovo kratko druženje nam je posebna čast i zadovoljstvo, jer djeca su budućnost svijeta, stoga nam je iznimno drago svoja znanja prenositi njima.

Hvala učiteljicama na pozivu i prilici za jedno ovako predivno druženje, jer mi znamo da su djeca zaista ukras svijeta, a današnji ukrasi su zbilja cvjetali.

Uz iščekivanje novih ovakvih izleta, stavljamo par sličica današnjeg druženja.

 

S.P.

Galerija (+ 7 slika)