Da ne bi bilo da znamo “samo” šetati i uživati po planinskim obroncima, donosimo i jedan kratki izvještaj naše protekle radne subote. Naime, naši vrijedni članovi sastali su se na našem domu na Malačkoj, zasukali rukave i svatko u svom smjeru krenuli ka ispunjavanju planiranih točaka ove radne akcije. Skupilo se 20ak članova, posla se napravilo poprilično, a ovako je to izgledalo…

Dio muške ekpie obojao je malu salu, koja je vjerni svjedok brojnih zabava i druženja, kako naših tako i naših dragih gostiju, a kako bi nam ostala tako ugodna i dalje, sad je osvježena i izgleda predivno.

Vrijedne cure su očistile i za goste pripremile gornje i donje spavaonice. Te iste spavaonice su, nakon što su i gornje pregrađene i time omogućile gostima dodatnu intimu, u suradnji s Planinarskim trofejem dobile pločice s nazivima okolnih vrhova, a po kojima i one sada nose imena.

Projekt Oružarnica, iako još uvijek daleko od zadanog cilja, nastavljen je, a zahvaljujući našem oružaru Slavenu koji se posebno angažirao oko same realizacije, napredak u ovom opsežnom projektu je itekako vidljiv. Od petka, naša Oružarnica je bogatija za 5 pari dereza. Naime, zbog povećanog interesa naših članova za zimske uspone, izvršni odbor je donio odluku o nabavi pet pari klasičnih dereza, pa uz postojeća tri para poluautomatskih, sada imamo osam. Navedenu opremu, kao i svu ostalu, mogu posuđivati isključivo članovi našeg Društva uz simboličnu donaciju.

Još jedan projekt pod nazivom Idejno rješenje hortikulturnog uređenja sjeverne strane doma uznapredovao je zahvaljujući drugom djelu snažnih ruku, naših muških članova.

I za kraj, ali ne manje važan, projekt uređenja panoa sa slikama u velikoj sali. Kroz godine skupilo se puno uspomena naših članova, a kako bismo ih što bolje sačuvali osmišljen je jedan opsežan projekt, za koji će trebati dosta vremena i truda, ali cure zadužene za to s veseljem su se primile posla i ne sumnjamo da će odraditi izvrstan posao.

Kakav bi to dan na domu bio, da naši dragi domari, Mara i Marko nisu za vrijedne članove skuhali izvrstan ručak za malo okrijepe i snage za nastavak rada. Veliko im hvala na tome.

Veliko hvala svima koji su bili sa nama u subotu, izdvojili vrijeme i uložili trud.
Također, veliko hvala i svima onima koji sve ove godine biraju naš dom i dolaze nam u goste. Zaista se trudimo da on i dalje bude ovako topao, predivan, uredan, čist i gostoljubljiv.

 

Galerija (+ 11 slika)