Iza naših školaraca naporan je i dinamičan, ali nadasve zanimljiv i uzbudljiv tjedan. U četvrtak im je predavanje iz meteorologije održao, Frane Bebić iz HPD Mosor, dok je uvod u speleologiju održao Ivica Perković Perka iz HPD Kozjak. Oba predavača iskusni su planinari, gorski spašavatelji, a svojim su zanimljivim predavanjima, jednostavnim pristupom i prepričavanjem zgoda s terena, na najljepši mogući način upoznali naše školarce s ove dvije zanimljive tematike.

Dinamični tjedan nastavljen je subotnjim predavanjem i vježbom iz orijentacije, koje je održala naša Ivana Perica. Svi su školarci naučili osnove orijentacije te su uspjeli korištenjem kompasa pronaći sve pažljivo izabrane kontrolne točke. Subotnja avantura nastavljena je Snježaninim predavanjem iz bivakiranja i čvorologije nakon kojega su naši školarci vježbali izradu čvorova i ponavljali stečena znanja iz prve pomoći. Svoja praktična znanja iz orijentacije, čvorologije i prve pomoći, uz predavače i voditelja škole, nesebično su prenosili i naši iskusni članovi Filip M., Ivana J. i Dule.

Sunčani nedjeljni dan započeo je predavanjem iz tehničke opreme kojim je Luka Čulina iz HPD Kozjak naše školarce upoznao s tehnikama kretanja po zahtjevnim planinarskim putovima te opremom, pravilima i mjerama sigurnosti pri kretanju istima. Prošlotjedne aktivnosti i prekrasni nedjeljni dan završeni su na najljepši mogući način, izradom gelendera te vježbom penjanja na stijenu i spuštanje pomoću užeta (absajl), gdje su školarci pod budnim okom i nadzorom Luke Čuline, Krune Bolibruha iz HPD Ante Bedalov i našega Duška Čubrila osjetili adrenalin i dodatne čari planinarenja. Kako im je bilo, pogledajte na fotografijama.

Hvala Frani, Perki, Luki i Kruni na podršci i nesebičnom dijeljenju znanja, kao i našim vodičima koji svakog vikenda odvajaju svoje slobodno vrijeme za educiranje naših budućih nada!

Galerija (+ 19 slika)