Kao što je i najavljeno,  16. rujna započela je s radom 8. opća planinarska škola u organizaciji našega društva.  Nakon uvodnog pozdrava predsjednika društva Zvonimira Perice i voditeljica škole Ivne Petric i Snježana Plazonje, školarcima je dobrodošlicu poželio i domaćin prostorija koje koristimo za naša predavanja, voditelj GSS-ove ispostave Kaštela, Jurica Čatipović.
Prvo predavanje i smjernice o tome kako se pripremiti za boravak u planini održala je naša Kristina Šustić Vulas, nesebično podijelivši svoje znanje i iskustva s novim licima u svijetu planinarstva.
Prvi u nizu planiranih izleta održali smo na poznatoj i dobro markiranoj kružnoj stazi od doma na Malačkoj (gdje nas je dočekao naš domar Marko s kavom, čajem i kolačima) do Sv. Ivana Birnja i natrag preko izvora Birnjača. Sve pod budnim okom našeg vodiča Marija Vulasa i njegovih pomoćnika. Ovi novopečeni zaljubljenici u planine i prirodu, omogućili su nam da ove dobro poznate i uhodane staze vidimo iz neke druge perspektive.
Gusta magla po dolasku, koja nam je davala dojam kao da smo na kakvom dvotisućnjaku, i razbistravanje predivnog pogleda na Kaštela i srednjodalmatinske otoke po odlasku. Zatim šetnja skliskim škrapama do izvora, pokoji poskok koji upija sunčeve zrake i onaj osjećaj mira i spokoja koji priroda pruža.
Povratkom na dom završio je službeni dio izleta, a oni, čije su nedjeljne obveze dozvoljavale, ostali su na roštilj druženju.
Galerija (+ 7 slika)