Protekla tri vikenda bilo je mnoštvo zbivanja u planinarskom svijetu, a koji su važni za našu vodičku sekciju.

Na našem domu na Malačkoj u trajanju od 4 dana (2 vikenda) u organizaciji Komisije za vodiče HPS-a, održan je tečaj za planinarskog vodiča A standarda – ljetno planinarenje. Pod vodstvom instruktorice Natalije Andačić, sveukupno 13 instruktora je kroz teoretska predavanja i praktične vježbe, tečajce pripremilo za ispit za planinarskog vodiča.

Tečaju je pristupila i naša članica Jelena Jakus i time stekla stručni naziv vodič pripravnik. Pred našom Jelenom su sada izleti na kojima će sudjelovati kao pomoćni vodič, a kada stekne sve uvjete pristupiti će i ispitu.

Sve to je sada iza naše nove vodičke Snježane Plazonje.
Naime, prethodnog vikenda na domu Umberto Girometta na Mosoru održan je ispit za planinarskog vodiča A standarda – ljetno planinarenje. Pod budnim okom instruktorske ekipe kojom je predsjedala pročelnica komisije za vodiče HPS-a Karoline Supina Vrabec, polaznici ispita su pokazali sve ono što su prethodnih mjeseci u svojstvu pripravnika naučili. Ispitu je pristupila i naša članica Snježana te položivši ispit stekla stručni naziv vodič.

Ispit je položio i član HPD-a Imotski, a koji je ujedno i naš član, Milan Buljan.

Iznimno smo ponosni na našu ekupu te im želimo sreću i naravno što više tura koje s nestrpljenjem čekamo.

Galerija (+ 6 slika)