Naš su dom 19. 11. posjetili posebni gosti. Ne, nije riječ o skupini iskusnih planinara, ni članovima prijateljskih društava. Došli su nam ni manje ni više nego mališani iz DV Višnjica iz Raduna. Tete Višnja Pruže i Antonia Ćubelić odlučile su svojoj djeci pružiti jedno sasvim drugačije prijepodne te su ih u dogovoru s našim vodičima i domarom dovele na Malačku.

Djecu je na domu u ime domaćina dočekao domar Marko Topić koji im je pripremio slasne krafne i čaj. Sigurni smo da je to bio poseban doručak za ove mališane. Nakon doručka s posebnim pogledom Ivana Jozić, iskusni planinarski vodič, djecu je upoznala s osnovnom planinarskom opremom i snalaženjem u prirodi. Kako se služiti kompasom, što je to markacija, što napraviti u slučaju da se izgubimo u planini… – samo su neka od pitanja na koja su djeca dobila odgovore.

U okolici doma kroz kratku šetnju razgledali su bunkere iz Drugog svjetskog rata, usput tragali za ljekovitim biljem, igrali se te naučili što je to samoniklo bilje… Toliko novih znanja na tako jednostavan i zabavan način. Nakon edukativnoga razgibavanja na domu ih je opet čekalo nešto ukusno – palačinke koje je pripremio domar.

Sigurni smo da se kod nekih rodila ljubav na prvi pogled i da će ubrzo postati mali planinari.

Ovo je početak jedne prekrasne suradnje našeg društva sa školskim i predškolskim ustanovama. Na Malačkoj dobro znamo da su djeca naša budućnost, a priroda najbolja učionica.

Galerija (+ 7 slika)