U rujnu krećemo sa službenim izletima u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.

Napomene za „novo normalno“ planinarenje:

1.     Na izletima ne smijete sudjelovati ukoliko imate povišenu temperaturu, bilo kakve simptome prehlade, glavobolju, gubitak okusa i mirisa te ukoliko sumnjate da ste bili u kontaktu sa zaraženim osobama.

2.      Do daljnjega nema organiziranog prijevoza autobusima, već se (prema preporukama) na izlete odlazi isključivo osobnim automobilima. Svi članovi koji bi išli na izlete, a ne idu vlastitim automobilima, sami pronalaze prijevoz među članovima. Ni jedan vodič, s obzirom na novonastalu situaciju, ne može na sebe preuzeti odgovornost popunjavanja automobila i time eventualno ugroziti nečiju sigurnost i zdravlje. Iako je vodič do sada imao ulogu i odgovornost da osigura prijevoz sudionicima izleta, zaista moramo biti oprezni te poštivati sva ograničenja i mjere koje je donio Stožer. Situacija nije idealna, rekao bih da je čak i nepoštena, ali ipak smatram da su zdravlje i sigurnost najvažniji.

3.     Molim vas da tijekom planinarenja i druženja održavate propisani razmak i na taj način pokušate zaštiti sebe i druge.

Predsjednik HPD-a “MALAČKA”
Zvonimir Perica