Jučer je, u večernjim satima, na našem domu na Malačkoj, odražana izborna skupština koja je okupila 79 članova s pravom glasa. Nakon što smo ustanovili da imamo kvorum, skupština se, predvođena predsjednikom Zvonimirom Pericom, nastavila prema Dnevnom redu. Prema istom, svoja izvješća su podnijeli, predsjednik, blagajnica, predsjednik Nadzornog odbora, predsjednik Suda časti, predsjednica Izletničke sekcije, predsjednik Markacističke sekcije i oružar.

Nakon riječi zahvale, predsjednik Zvonimir Perica, razriješio je dužnosti upravna tijela društva, tajnicu, bagajnicu i sebe, nakon čega je uslijedilo objavljivanje kandidata za vodeće funkcije.

Gotovo pa jednoglasno, za predsjednika je izabran naš stari novi predsjednik, Zvonimir Perica. Zvonimirov je svoj posljednji mandat preuzeo u prosincu 2018. nakon što je njegov prethodnik, Petar Penga preminuo. U tom svom nepunom mandatu, zajedno s upravnim tijelima, vodio je ovo naše, svima voljeno društvo, koje dugi niz godina uspješno okuplja zaljubljenike u prirodu i društvo, a koje je uvijek i svugdje prepoznato kao kvalitetno, usmjeravati prema putu uspješnosti i razvoja. Dom na Malačkoj koji je uvijek centar svih naših zbivanja i okupljanja, redovito je obnavljan i uređivan te rado posjećivan od strane drugih društava. U tom vremenskom periodu dobili smo i tri planinarska vodiča i dva vodiča pripravnika. Također su održane i tri opće planinarske škole, čiju je diplomu dobilo stotinjak naših članova. Podrška i potpora od strane našeg Grada bila je prisutna cijelo ovo vrijeme, stoga im upućujemo jedno veliko hvala.

Zvonimir je predložio, a članovi opet gotovo jednoglasno odabrali i sljedeća imena na upravnim funkcijama: potpredsjednik Mario Vulas, tajnica Kristina Šustić Vulas, blagajnica Blanka Plazonja.

Izvršni odbor, uz gore spomenute, dobio je i sljedećih pet članova: Ivana Jozić, Igor Laurić, Ivica Drnasin, Jelena Ćudina i Snježana Plazonja.

U Nadzorni odbor ušli su Đuro Hajdin, Miro Radić i Ivna Petric, a o miru i dobrim odnosima, unutar Suda časti, brinuti će Jakov Miletić, Tadija Ivanović i Mara Listeš.

Na ovoj skupštini dodjeljeno je i jedno posebno priznanje na koje su svi članovi posebno ponosni. Filipu Baliću dodjeljujena je titula doživotnog počasnog potpredsjednika društva. Čovjek je to koji je jedan od osnivača Malačke, prvi i dugogodišnji tajnik Društva. Začetnik je dana planinara Dalmacije, a inicijator je i memorijala “Masna Luka.” Kroz svoj dugogodišnji angažman pri HPS-u bio je predsjednik i tajnik županijskog saveza planinara Splitsko Dalmatinske županije. Dobitnik je HPS-ovog srebrnog znaka te voditelj nekoliko općih planinarskih škola. Veliko hvala našem Filipu za sve.

Našem Zvonimiru želimo da ovo naše voljeno društvo nastavi voditi s istim entuzijazmom i ljubavlju te njemu i svim novoizabranim članovima na svim pozicijama, želimo mnogo sreće i uspijeha u daljnjem djelovanju u radu.

Galerija (+ 16 slika)