Za drugi ovogodišnji dječji izlet, izabrali smo planinarsku stazu od sućuraćkog groblja Gospe na Hladi, preko crkvice svetog Jurja do planinarskog doma Putalj.

U nešto manjem broju, ali ništa manje entuzijastični, uputili smo se na naš drugi dječji planinarski izlet. Sad su to već planinarski prijatelji i njihovi susreti na planinarskim stazama, većim su dijelom motivacija za odlaske na izlet.

No kada smo upitali dječicu zašto idu na ove izlete odgovori su bili: “Zato što volim šetati”, “Zato što volim planinarenje”, “Zato što me veseli vidjeti planinarske prijatelje”, a nekima je ovo kompromis za izići iz kazne. 😂

Laganom šetnjom došli smo do veteranske kuće, gdje su nas ugostili naši prijatelji iz HPD Kozjak, na čemu im od srca zahvaljujemo, a onda smo zasukali rukave i u pravoj maloj radionici, napravili čestitke za skorašnji Majčin dan.

Poslije smo se i mali i veliki podijelili u grupe i igrali skrivača. Daleko od mobitela, televizora, gradske vreve, proveli smo još jednu sunčanu nedjelju u prirodi.

Hvala našim vodičima, Ivani P., Snježani i Igoru te Nini ne pomoći! Hvala našim mališanima, bez sumnje, imamo buduće vrhunske planinare, čak i vodiče i alpiniste.

Galerija (+ 17 slika)