Kakav predivan dan smo proveli s našim najmlađim članovima!

Cilj dječjih planinarskih izleta je da djeca stječu planinarska znanja, upoznaju prirodu i uče je poštivati, razvijaju svoje socioemocionalne vještine, napreduju i motorički i spoznajno, a sve kroz druženje i igru s vršnjacima u prirodi.

Danas je naša skupina brojila čak 24 djece, a brižno su ih vodile naše vodičke Snježana i Ivana Perica, a od iznimne pomoći bili su im članovi Sanja, Antonija i Filip.

Prošetali smo se stazama od crkvice svete Marte u Bijaćima, gdje počinje Kolijevka hrvatske državnosti, pa preko svetog Nofra do Gospe Stomorije i Biblijskog vrta.

Kako nam je bilo najbolje govore povratne informacije djece, jer su rekli da jedva čekaju idući izlet,  a neki su roditeljima rekli da ih uopće ne pitaju žele li ići, nego da ih samo prijave.

Posebna pohvala je našim najmlađim sudionicima, s nama je bilo čak 11 predškolaca, ali nad njihovim tempom, pristojnošću i dobrim ponašanjem bi se čak i neki odrasli posramili. Svoje vodičke su nagradili prekrasnim buketom poljskog cvijeća.

Djeca imaju svo bogatstvo na koje mi odrasli često zaboravljamo: Iskrenost, neopterećenost, odvažnost, slobodu, igru i ljubav.

 

 

 

Galerija (+ 12 slika)