Dragi članovi ponavljamo program za Dane hrvatskih planinara koji će se održati u Vrgorcu od 27. do 29.05.2022.

Hrvatski planinarski savez i HPD Vrgorac pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara 2022. koji će se održati od 27. do 29. svibnja 2022. u Vrgorcu, s organiziranim usponima u Vrgorskom gorju i na Biokovu.

Središnje je mjesto svih događanja Gradski park u Vrgorcu. U prostoru parka osigurano je mjesto za podjelu hrane, pića i napitaka, pozornica te prostor za kamp za planinare koji noće u šatorima. Središnja svečanost održat će se u parku u subotu 28. svibnja u 18:00 sati.

Noćenje za planinare moguće je u kampu na prostoru parka, u sportskoj dvorani ili u hotelu „Prvan“ u Vrgorcu. Parkiranje, noćenje u kampu i sportskoj dvorani za sve je planinare besplatno, a za noćenje u hotelu „Prvan“ osiguran je popust za planinare s važećom članskom iskaznicom HPS-a.

Za sve planinare u subotu i nedjelju poslije planinarskih tura organiziran je besplatni ručak i besplatni čaj i kava u jutarnjim satima. U prostoru kampa bit će stol za podjelu pića i napitaka po popularnim cijenama, a u petak i subotu poslijepodne u ponudi će biti i hrana s roštilja po popularnim cijenama. Prehranu na planinarskim turama osigurava svaki planinar za sebe (iz ruksaka).

Slika.Za prijevoz od kampa do polazne točke na planinarske ture – izlete i povratak u prostor kampa osigurani su autobusi, besplatno za sve planinare. Autobusi polaze s kolodvora (cca 2–3 minute hodanja od kampa). Planinari na ture polaze iz prostora kampa do kolodvora, organizirano s vodičima za svaku turu.

 

U subotu je za planinare priređeno pet organiziranih tura:

 

A: Zavojane – Podastine – Sv. Mihovil, ukupno trajanje izleta: 8 h

B: Vrgorac – Matokit (vrh Sv. Rok), ukupno trajanje izleta: 6 – 7 h

C: Višnjica – Drveničke stine (vrh Sokolić), ukupno trajanje izleta: 7 h

D: Višnjica – staza Alberta Fortisa, ukupno trajanje izleta: 6 h

E: Vrgorac – Gradina (vrh Gomila), ukupno trajanje izleta: 6 h

Ture A, C i D obuhvaćaju organizirani prijevoz autobusom do polazišta i natrag u Vrgorac.

 

Izlete će voditi planinarski vodiči HPS-a, a osiguravati članovi Hrvatske gorske službe spašavanja.

 

Kontakti za informacije i prijave:

Hrvatsko planinarsko društvo Vrgorac, e-mail: hpd.vrgorac@hps.hr

Telefoni za kontakt: Nikola: 098/448-131, Antonia: 098/93-45-970, Ana: 098/971-94-50.

Domaćini iz HPD-a Vrgorac pripremaju bogat i sadržajan program te vas pozivamo da planirate svoje sudjelovanje 27.-29. svibnja 2022. na Danima hrvatskih planinara u Vrgorcu.