Iza nas je jedna posebna godina, iza nas je 2023. Pamtit ćemo je po mnogočemu. Dječji izleti, jedna odlična planinarska škola s još boljim školarcima, mnoštvo pomno isplaniranih i realiziranih društvenih izleta, markacijske akcije, sudjelovanja na raznim događanjima prijateljskih društava.
Ovu godinu obilježilo je i naše domaćinsto na Danima planinara Dalmacije, jedan poseban događaj koji ćemo dugo pamtiti i na koji ćemo uvijek biti ponosni. Sve to dovelo nas je do dvije nagrade koje nam je Izvršni odbor HPS-a uručio, najbolja planinarska udruga i najbolji domaćini u planinarskim objektima.

Sinoć smo se okupili u okrilju našeg doma na Malačkoj i nazdravili ovoj posebnoj godini na izmaku, sretni zbog avantura koje nas u nadolazećoj čekaju.

Red zahvala, red priznanja, red hrane, red smijeha, red plesa, red bogatih lutrija i noć je prošla. Nasmijani, veseli, radosni, jedni s drugima.

Predsjednik Zvonimir Perica uručio je i simbolične nagrade članovima za koje kaže da su iznimno doprinijeli boljitku našeg društva. Među nagrađenima našla se predsjednica vodičke sekcije, Ivana Jozić, žena koja vodi i gura naše vodiče, žena koja brine o našim društvenim izletima i koja nesebično dijeli svoje znanje i iskustvo sa svima, žena koja je ove godine postala i dopročelnica splitske stanice vodiča. Nagradu za odlično organiziranu i vođenu opću planinarsku školu, za vođenje i ispomoć u vođenju brojnih izleta, za veliki doprinos u organizaciji Dana planinara Dalmacije dobila je Snježana Plazonja, a za sav svoj trud i neizmjeran doprinos sve ove godine k boljitku i napretku društva dobila je naša tajnica Kristina Šustić Vulas. Dobri duh našeg duštva, kako ga je nazvao Zvone, također se našao među nagrađenima, čovjek koji se neizmjerno daje u oba svoja društva i u UP Raduši i HPD Malačkoj, naš 100 % Bosanac, Matej Perić.

Tradicionalno, održan je i Ples srca, a među 10 plesnih parova, žiri je najboljim plesačima proglasio Sandu i Vicu. Čestitamo!

Hvala svim našim članovima, jer vi ste ti koji su zaslužni za sve ove nagrade, hvala našim sekcijama i vodičkoj i markacijskoj, bez njih bi sve bilo besmisleno. Hvala našim predivnim domarima, sretni smo što cijela Hrvatska zna kakve domaćine imamo. Hvala svim članovima koji su donirali lutrije, hvala vrijednim članicama koje su nas počastile slasticama. Hvala Gradu Kaštela, na neizostavnoj podršci u svim našim akcijama i projektima.

2024. spremni smo!

Galerija (+ 17 slika)