Protekloga vikenda naše planinarsko društvo Malačka, na koje smo iznimno ponosni, proslavilo je svoj rođendan. 26 godina postojanja i djelovanja, 26 godina truda i zajedništva, 26 godina planinarenja.

U subotu, 14.1., u planinarskom domu na Malačkoj imali smo mogućnost i čast poslušati predavanje g. Mladena Mužinića Frfe, velikog čovjeka i planinara, specijalista u stijenskom i helikopterom spašavanju te jednog od instruktora HGSS-a. Naš Frfa nas je pobliže upoznao s radom, djelovanjem i kvalitetom gorske službe spašavanja. Hvala mu!

Sutradan, 15.1., održan je tradicionalni izlet u organizaciji našeg društva, na kojem su prisustvovali članovi iz čak 32 planinarske organizacije s područja Dalmacije, Bosne i Hercegovine te iz Svete Nedelje. Vlakom iz Raduna do Labina Dalmatinskog te šetnjom natrag do doma na Malačkoj, pod zastavicom Željka Bogića i ostalih vodiča našega društva, ukupno 277 planinara, velikih i malih, uputilo se u šetnju dugačku 10ak kilometara. U selu Botići, tradicionalno smo otkopavali šampanjac te uz zdravicu i pjesmu nazdravili nadolazećoj planinarskoj godini. Ovim putem zahvaljujemo Udruzi Opor Botići na velikodušnoj dobrodošlici, na svakoj šalici kave i čaja kojom su počastili i okrijepili ovoliki broj planinara.
Dolaskom na planinarski dom, naši vrijedni domari pripremili su ukusan ručak za sve umorne šetače i one koji su nas ipak odlučili pričekati na domu. Oko 400 ljudi je sudjelovalo na zajedničkom ručku, stoga, Mare i Marko, skidamo kapu! Hvala vam od srca. Pjesme, smijeha i veselja, kao i inače, nije nedostajalo.
Druženje je završilo svetom misom u kapelici blaženog Alojzija Stepinca te postavljanjem vijenaca ispred spomenika poginulim braniteljima. Zahvaljujemo i don Marinu Dragi Kozini, policijskom kapelanu koji je predvodio svetu misu u kapelici, a stigao je iz Svete Nedelje zajedno s članovima svog planinarskog društva Sveti Rok.
Ovim putem također zahvaljujemo predstavnicima Grada Kaštela, g. Grgici Benutiću, predsjedniku gradskog vijeća, g. Ivanu Udovičiću, predstavnicima HVIDR-e te predsjednici turističke zajednice grada Kaštela, gđi. Nadi Maršić koji se svake godine rado odazovu i podrže ovu hvale vrijednu manifestaciju.

Vrijedni vodiči naše Malačke su svakako odradili veliki posao i učinili da sve prođe u najboljem redu, upravo onako kako Malačka to zna. Željko, Ivana, Mario, Josipe, Kristina, Vlatka, Ivna, Matej, Rose, Igore, Milane… Hvala vam!
Dok je naših vodiča, naših planinara, naših domara, naših prijatelja i gostiju, bit će i Malačke! Živi bili, još puno rođendana proslavili!

Ivna Odak

Galerija (+ 33 slika)