Kao i svake godine, već 25 godina zaredom, obilježavamo Dane HPD-a Malačka. Ovo je druga pandemijska proslava – prošle smo godine slavili bez programa. Ove je godine odlučeno da će se “srebrna” obljetnica ipak prigodno obilježiti.

Tako će naše društvo 15. siječnja 2022. g. posjetiti i svojim predavanjem uveličati proslavu uvaženi gosp. Stipe Božić, planinar nad planinarima, legenda hrvatskoga planinarstva. Predavanje će biti dostupno ograničenom broju posjetitelja, a cijelo će se događanje odvijati prema važećim epidemiološkim mjerama.

Dan kasnije, 16. siječnja, članovi društva proslavit će Dane društva u tradicionalnoj 10 kilometarskoj šetnji od Labina Dalmatinskoga do doma na Malačkoj. Nažalost, proslava nije otvorena za veći broj sudionika, a članovi će ove godine preskočiti i zajednički ručak nakon planinarenja. Ono što ipak veseli je mogućnost druženja na otvorenom i boravak u prirodi u dobrom i provjerenom društvu. Nadamo se da će Malačka proslaviti još puno dana i uspjeha, bez mjera i ograničenja.