Vrijeme brzo leti, osobito u dobrom društvu. Znaju to svi članovi koji su 18. i 19. siječnja sudjelovali u obilježavanju 23. dana našega društva. Dvodnevna proslava započela je prijemom gostujućih planinarskih društava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Čak 40-ak društava iskazalo je svoje prijateljstvo prijateljstvo i nazočilo našem slavlju. U večernjim satima prvog dana proslave predsjednik HPD-a Malačka Zvonimir Perica predstavio je novu mrežnu stranicu društva i njezinu namjenu.

Nakon predstavljanja stranice 70-ak prisutnih gostiju imalo je priliku uživati u planinarskom svjedočanstvu Ante Romca, tajnika Planinarskog saveza Splitsko-dalmatinske županije i predsjednika PD-a Koćari iz Sinja. Romac je iskusni planinar i avanturist koji je nazočnima opisao svojih 56 dana koje je proveo na „bijeloj trasi“, tj. 1300 km od Slovenije do Albanije – na Via Dinarici. Njegovo je predavanje pravo nadahnuće i melem za uši svih „malih“ i „velikih“ planinara. U planinarskom društvu nikada ne nedostaje dobroga druženja i razbibrige. Tako je poslije službenoga dijela programa uslijedilo neformalno druženje okupljenih gostiju i članova.

Nedjelju smo proveli opet zajedno, na tradicionalnoj šetnji od Labina Dalmatinskoga do doma na Malačkoj. U povorci predvođenoj Željkom Bogićem sudjelovalo je 180 ljudi, od toga 20-ak djece, 6 pasa… Veselih planinarskih priča bilo je na sve strane. U Botićima se otvorio rashlađeni prošlogodišnji šampanjac nakon čega smo se zaputili prema odredištu. Putem smo službeno „pokrstili“ 12 novih članova. Pod Bogićevom čvrstom rukom su brzo naučili da: Umor nestaje, zadovoljstvo ostaje!

U crkvici blaženoga Alojzija Stepinca služena je misa za sve pokojne planinare i branitelje te su položeni vijenci kraj spomen-obilježja.

Da nitko ne ostane gladan i žedan, pobrinuo se opet naš domar Marko Topić koji je uz asistenciju vrijednih članica pripremio izvrstan fažol s kobasicama.

Kad se sve zbroji i oduzme, bio je ovo još jedan rođendan za pamćenje. Dani koje ćemo pamtiti po dragim prijateljima, članovima i dobroj organizaciji ove proslave… Izgleda da godine i iskustvo mogu biti samo prednost, nikako nedostatak!

Galerija (+ 5 slika)