Tradicionalni uspon na Malačku „Pekinom stazom“ 04. 02. 2024. g

HPD „Malačka-Donja Kaštela“ poziva vas na tradicionalni uspon na Malačku „Pekinom stazom“, koja je dobila naziv po dugogodišnjem, tragično preminulom predsjedniku HPD „Malačke“ Petru Pengi.
Staza vodi kroz kaštelanska polja i vinograde, od željezničke postaje u Kaštel Starom preko starohrvatskog svetišta Gospe od Stomorije do planinarskog doma „Malačka“. Pogled s Malačke na Kaštelanski zaljev, Split, otoke, ali i na planine u okolici, bit će nagrada za sav uloženi trud. Staza nije tehnički zahtjevna i prikladna je za planinare svih dobnih skupina.

DINAMIČKI PLAN:
8:45 h Okupljanje kod željezničke postaje u Kaštel Starom.
9:00 h Polazak na turu prema Gospi Stomoriji. Predviđeni dolazak 9:30 h, kratka pauza i nastavak puta.
10:00 h Dolazak na Blebetovac i nastavak puta preko Česminovca prema planinarskom domu.
12:00 Predviđeni dolazak na planinarski dom Malačka,
14:00 Planirani povratak prema Kaštel Starom. Povratak je s vodičem izleta ili u vlastitom aranžmanu.

ODJEĆA I OBUĆA: Izletnička prilagođena vremenskim uvjetima.
HRANA I PIĆE: Iz ruksaka. Društvo će osigurati topli čaj i kavu na Domu za sve sudionike izleta. Hranu (ručak) se može kupiti na Domu ili ponijeti sa sobom.
TEŽINA IZLETA: Kondicijski K1 – trajanje ture je cca 3 sata i prilagođena je svim dobnim skupinama, težinski T1.
PRIJAVE I INFORMACIJE kod Kristine Šustić Vulas (091 533 6212) ili kod vodiča izleta Ivane Jozić (isključivo WhatsApp porukom 095 741 7766) do subote 03. 02. do 12h.
Na izletu mogu sudjelovati samo članovi s plaćenom članarinom HPS-a za tekuću godinu. Svi sudionici sudjeluju na vlastitu odgovornost, a dužni su poštovati planinarsku etiku i pridržavati se uputa vodiča. Vodič zadržava pravo izmjene rute ili satnice u skladu s uvjetima na terenu.

Galerija (+ 1 slika)