Dragi članovi,

HPD Malačka u nedjelju, 10.09.2023., organizira izlet na Mars😀.

 

Radi se, naravno, o otoku Pagu i čudesnoj stazi Life on Mars.

 

Na prekrasnom Pagu u stazi dugoj 15 km stao je čitav jedan planet, a njegovo glavno mjesto je Metajna, maleno mjesto u kojoj će započeti naša avantura. Ono što ovu stazu čini posebnom je njena gola, prirodna i surova ljepota koja je toliko nestvarna da posjetiteljima stvara dojam druge planete.

Pag je najrazvedeniji otok u Hrvatskoj , ima obalnu crtu dugačku čak 302,47 kilometara.

 

DINAMIČKI PLAN

 

5:50h- okupljanje na parkiralištu  kod OŠ prof. F. Lukas i polazak prema Pagu.

 

Autoput Prgomet- Posedarje (cijena 6,30€ ) Kraća pauza za kavu na odmorištu Nadin.

 

9:00h – očekivani dolazak na parkiralište plaže Ručice( Metajna) i polazak na turu.

 

Posjetit ćemo brojne plaže i prekrasne uvale ovog surovog otoka( plaža Ručica, Beritnica, uvala Slana , rt Sušac, uvala Malin, impozantna penjačka stijena Stogaj……) U uvali Malin predviđen je odmor, kupanje i marenda.

 

17:00h – planirani povratak do naših automobila i polazak prema Kaštelima.

 

Na jednom dijelu staze nas čeka iznenađenje, staza vodi ili po Ferati ili kroz more. Dubina mora je cca 1m – 1.20 m tako da se može proći s ruksakom iznad glave.

 

Oprema: standardna planinarska oprema, obavezna zaštita od sunca( kapa i krema) Staza je u cijelosti izložena suncu i na njoj nema hlada.Oprema za kupanje😊

 

Prijevoz: osobni automobili

 

Hrana i piće: iz ruksaka. Molimo ponijeti minimalno 3 L vode !

 

Tehnička zahtjevnost: T1 -nezahtjevno.

Ekipa koja se želi okušati na ferati  treba ponijeti pojas i paničar( kompletan set za feratu nije potreban). Ferata spaja plažu Slana i rt Sušac, dužine je 100 m ali je iznimno naporna jer je sva težina na rukama.

 

Kondicijska zahtjevnost: K1

Dio staze koji mi imamo u planu dugačak je 12-13 kilometara, predviđeno vrijeme hodanja je 4-5 h . Molimo da uzmete u obzir velike vrućine i činjenicu da je staza u cijelosti izložena suncu prilikom procjene svojih kondicijskih mogućnosti.

 

Prijave na izlet su obavezne i primaju se do subote u 12:00h.

 

Glavni vodič: Vulas Mario 095 8499189

 

Izletu mogu prisustvovati samo članovi s plaćenom članarinom za 2023. Svi sudionici izleta sudjeluju na vlastitu odgovornost i dužni su poštivati planinarsku etiku i pridržavati se uputa vodiča.Vodič ima pravo izmjene satine i rute sukladno uvjetima na terenu.