Dragi članovi,

23 i 24.09.2023. vodimo vas na Ličku Plješivicu.

Penjat ćemo njene vrhove Malu, 1574 m, i Golu Plješivicu 1647m.

 

Gola Plješivica jedan je od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj. S vrha se pruža prekrasan pogled na Bihać, a na drugoj strani na Koreničko polje, Plitvička Jezera, Crni vrh i Ozeblin. Malo ispod vrha nalazi se i stijena “Lička kapa” idealna za odmor i naslikavanje. Na vrhu je ujedno i granica između Hrvatske i BiH te ostaci starih radara koji su za vrijeme JNA bili oči tadašnjeg zrakoplovstva

 

DINAMIČKI PLAN:

23.09.2023. subota

5:50 h- okupljanje i polazak sa parkirališta kod OŠ prof.Filip Lukas

8:30 h- predviđeni dolazak u Korenicu, dogovoreno je da meso za gradela i piće koje ponesemo možemo ostaviti u frižiderima našeg smještajnog objekta. Ulazak u sobe moguć je nakon 15 h.

9:00 h  polazak na turu iz sela Mihaljevići

12:30 h- predviđeni dolazak na vrh Mala Plješivica 1574 m

13:00 h- predviđeni dolazak na vrh Gola Plješivica 1647m.

Marenda iz ruksaka, odmor, razgledavanje podzemnih tunela i odlazak do Ličke kape (slika u prilogu)

15:00 polazak istim putem natrag do sela Mihaljevići i naših automobila.

18:00 predviđen dolazak do automobila i polazak prema dogovorenom mjestu noćenja. Noćenje s doručkom je rezervirano u Guest House Rustica po cijeni od 35 eura po osobi. Sve sobe su dvokrevetne s pripadajućim sanitarnim čvorom.

Slobodno večer za druženje uz gradela

24.09.2023. nedjelja

  1. Nakon doručka polazak prema vojnom aerodromu Željava na čijem se ulazu nalazi čuveni avion Douglas C 47.

Predviđen dolazak u Kaštela u kasnim popodnevnim satima.

PRIJEVOZ: osobnim automobilima

NOĆENJE: Guest House Rustica, cijena s doručkom je 35 eura po osobi. Kuća raspolaže s 9 dvokrevetnih soba pa smo, smještajem, ograničeni na 18 sudionika ovog izleta.

HRANA I PIĆE: iz ruksaka, u nedjelju je dogovoren doručak u cijeni noćenja, ponijeti minimalno 3 L vode.

OPREMA: planinarska prilagođena vremenskim prilikama, gojzerice su obavezne zbog konfiguracije terena, čeona lampa, osobna higijena, zaštita od sunca ….

 

Kondicijska zahtjevnost:

K2/K3, savladava se 1200 m visinske razlike a ukupnog hodanja ima cca 7 h. Zbog navedenog molimo vas za realnu procjenu vlastite kondicijske spremnosti.

Tehnička zahtjevnost:t

Saza tehnički nije zahtjevna

INFORMACIJE I PRIJAVE :  kod glavnog vodiča izleta:

Kristina Šustić Vulas 091 533 6212

Molimo vas da se, zbog ograničenog broja sudionika, prijavite što ranije. Prijave se primaju najkasnije do 15.09.2023. odnosno do popunjenja kapaciteta. Uz prijavu potrebno je izvršiti i uplatu od 35 € zbog rezervacije kuće Rustico.

 

Izletu mogu prisustvovati samo članovi s plaćenom članarinom HPS-u za tekuću godinu.Svi sudionici sudjeluju na vlastitu odgovornost i dužni su poštivati planinarsku etiku i upute vodiča.Vodič ima pravo izmjene rute i satnice sukladno uvjetima na terenu.