Dragi članovi!

Za vikend od 17. do 19.11.2023. naše društvo organizira izlet na planinarski dom Pogorelicu, uspon na Zec planinu s vrhom Zečja glava te posjet Sarajevu.

DINAMIČKI PLAN:

17.11.2023.

U 15:00h okupljanje na parkiralištu kod OŠ “prof.Filip Lukas“ u Kaštel Starom i polazak autobusom prema planinarskom domu Pogorelica.

Planinarskim domom upravlja ljubazni domar Zlatko Iviš Zeba član planinarskog društvo “Pogorelica“ iz Kiseljaka sa kojim naše društvo ima potpisanu Povelju prijateljstva. Dom se nalazi na istoimenoj planini, u stoljetnoj bukovoj šumi, na nadmorskoj visini od 1221 m, te se tako stopio s okolišem da izgleda kao da je i sam niknuo u tom okruženju.

Oko 20:00h planiran je dolazak i smještaj na domu uz dogovorenu večeru.

18.11.2023.

Dan je planiran za planinarsku turu na Zečju glavu 1766 m. Visinska razlika od polazne točke (dom) do vrha iznosi oko 550m i savladava se za oko 3h. Osobe koje ne žele planinariti mogu ostati na domu i uživati u njegovom okolišu.

Područje srednje Bosne nastanjuju visoke planine, od kojih se ljepotom i stasitošću naročito ističe skupina Vranice. To je prostrana grupa planina, od same Vranice, preko Pogorelice i Bitinje do Zec planine.

Od vrhova Zec planine, jedan je posebno lijep – Zečja glava, visoka 1766 m. Okružuju je sa sjevera rijeka Vrbas, koja izvire podno Zeca i s juga rijeka Desna, koja se ulijeva u Vrbas te s te strane zatvara planinu. Na Zec planini obitava i jedan od bosanskohercegovačkih endema – bijelo vraničko zvonce.

19.11.2023.

Povratak kući preko Sarajeva. Posjet Sarajevu i njegovim znamenitostima (Barščaršiji, Sebilji, Begovoj džamiji, simbolu Vječne vatre..).

PRIJEVOZNO SREDSTVO: Autobus za 30 osoba, a pojedinačna cijena ovisit će o broju prijavljenih. ( Cijena popunjenog autobusa po osobi iznosi 35,00 EUR)

OPREMA: Planinarska prilagođena vremenskim uvjetima. Na domu ima posteljine, tako da nisu potrebne vreće za spavanje.

HRANA I PIĆE: Za petak navečer dogovoren je gulaš, a za subotu popodne gradele. Hrana iz ruksaka za doručak u subotu i nedjelju, te za planinarsku turu u subotu.

NAPOMENA: Ukupan trošak izleta uključuje samo plaćanje prijevoza koji će ovisiti o broju prijavljenih osoba!

INFORMACIJE I PRIJAVE kod vodiča izleta: Ivana Perica mob. 091/221-4944

 

Na izletu mogu prisustvovati samo članovi sa plaćenom članarinom za tekuću godinu. Svi sudionici izleta sudjeluju na vlastitu odgovornost i dužni su poštivati planinarsku etiku i pridržavati se uputa vodiča.

Vodič ima pravo izmjene satnice i rute ovisno o situaciji na terenu!

Galerija (+ 2 slika)