Dragi članovi,
S ponosom vas pozivamo da nam se pridružite na prvom, a nadamo se i tradicionalnom planinarskom izletu u organizaciji HPD-a Kozjak, HPD-a Ante Bedalov i HPD-a Malačka – Donja Kaštela, koji će se održati u ponedjeljak 1. travnja 2024.

Ljepote Kozjaka poznate su svim Kaštelanima, stoga ne smatramo potrebnim naglašavati da će ovaj izlet biti prava planinarska poslastica, no ono što smatramo važnim naglasiti je cilj ovog izleta, a to je jačanje prijateljskih odnosa kaštelanskog planinarskog puka, druženje i uživanje.
Planinarska tura kreće od planinarskog doma Putalj, prolazi preko Debelića i Orlovog gnijezda, spušta se do planinarske kuće Pod Koludrom, odakle nastavlja na Sv. Ivan Biranj i završava na planinarskom domu Malačka.

Dinamički plan:
7:00 – okupljanje na planinarskom domu Putalj, doručak, čaj/kava
8:00 Početak planinarske ture
11:00 očekivani dolazak na sklonište Orlovo gnijezdo, kraća stanka
12:00 očekivani dolazak na planinarsku kuću Pod Koludrom, marenda
13:00 polazak prema Sv. Ivanu
15:30 očekivani dolazak na vrh Sveti Ivan Biranj
17:00 očekivani dolazak na planinarski dom Malačka

NAPOMENA
Svi oni koji bi htjeli sudjelovati na izletu, a čini im se predugo hodati, mogu nam se pridružiti na kući Pod Koludrom, ili se od tu prebaciti autom do Malačke, sve slijedeći dinamički plan. U tom slučaju, sami si organizirate prijevoz.

PRIJEVOZ:
Osobnim automobilima. Tura započinje na Putlju, a završava na Malačkoj, stoga je potrebno osigurati si prijevoz natrag do vozila, a najbolje bi bilo iskoordinirati prijevoz vozača, stoga prilikom prijave naglasite dolazite li vlastitim automobilom.

HRANA I PIĆE:
HPD Kozjak osigurava doručak te kavu i čaj na planinarskom domu Putalj, HPD Ante Bedalov osigurava marendu na planinarskoj kući Pod Koludrom, a HPD Malačka osigurava ručak po završetku ture na planinarskom domu Malačka.
Potrebno si je ponijeti eventualno hranu za tijekom ture po želji i vodu za piće.

ODJEĆA I OBUĆA:
Planinarska prilagođena vremenskim uvjetima

TEŽINA IZLETA:
K1 – visinska razlika do 500 m, no dužina trajanja izleta je oko 9 sati
T1 – tehnički nezahtjevno

Glavni vodič na izletu: Snježana Plazonja

Prijave i informacije do srijede 27. ožujka:
Snježana Plazonja 0958136833 (HPD Malačka)
Ivan Barišić Bara 0977741031 (HPD Kozjak)
Marijo Dragan 0953505554 (HPD Ante Bedalov)

Na izletu mogu sudjelovati samo članovi Hrvatskog planinarskog saveza. Prisutni na izletu sudjeluju na vlastitu odgovornost i dužni su pridržavati se uputa vodiča. Vodič zadržava pravo promjene satnice ovisno o okolnostima.