Planina predivnih grebena, nepreglednih pašnjaka, savršenih vidika i najustrajnijih muha bila nam je dom proteklog vikenda.

Naša Kristina organizirala je predivan izlet na ovu, ne toliko poznatu planinu, a naš dragi prijatelj Eldin Kajtaz uz Adnana i Amira, proveli su nas preko njezinih 8 vrhova.

U prekrasnom planinarskom domu Vrela Tušila, dočekali su nas naši dragi prijatelji, Renata, Jasmina, Ana i Kajta i pružili nam savršeno gostoprimstvo. Znamo da Renati fali planina, a fali i planini ona, i da joj je već dosta kuhinje, no mi smo uživali i svim delicijama kojem nam je pripravila i na tome joj hvala.

Šetnju Visočicom smo podijelili u dva dana. Prvog dana grupa B prošetala se do bivka “Zoran Šimić”,  jedne od rijetkih lokacija na kojima planinarske staze prelaze kanjon, povezujući obje planine i omogućavajući poglede koji se otvaraju nad prostranim krajolikom koji uistinu svjedoči predivnim prizorima od kojih zastaje dah. Grupa A se preko prostranih zelenih pašnjaka i stećaka, popela do najvišeg vrha Visočice, Džamije (1967 m), a širokim grebenskim stazama, uz pogled na zapanjujući Puzim i okolne planine, i do Velikog i Malog Ljeljena.

Drugog dana šumska staza nas je ispratila do amfiteatra, na kojem smo se razdvojili u tri grupe. Prva je na tom mjestu mahnula Visočici i vratila se natrag u oazu planinarskog doma. Grupa B se popela na obližnji vrh Subar, a grupa A impozantim zazelenjelim grebenima na Vito, Veliko i Malo brdo te Drstva.

Hvala našoj Kristini što nam je omogućila ovaj predivan vikend, hvala Bosni koja uvijek tako rado širi ruke i pokaže sav sjaj svog gostoprimstva, a najveće hvala našim prijateljima iz PD Planine, s kojima prijateljstvo njegujemo već dugi niz godina, sretni što se međusobno posjećujemo u okrilju najdražih nam planina.

 

Galerija (+ 22 slika)