Izlet koji bismo najrađe zaboravili, izbrisali, otkazali… Izlet koji je našem društvu donio beskrajnu tugu i prazninu koja nikad neće biti popunjena.

Kad se 2. kolovoza 2019. (petak) skupina od 36 članova Malačke uputila prema Sloveniji, jedino o čemu su razmišljali bile su ljepote tog slovenskog diva, Triglava. Sve je, kao i uvijek, krenulo uz dobro raspoloženje i pjesmu.

U predvečerje su stigli u Aljažev dom te nakon kratkog druženja i priprema otišli na počinak jer je pred dijelom grupe bio izazovan zadatak – popeti se na vrh Triglava.

U subotu, 3. kolovoza, grupa se razdvojila na dva dijela – A grupa odlučila je pokoriti vrh od 2864 m, a B grupa spremala se na put prema Logarskoj dolini, uspon na Orlovo gnijezdo i obilazak slapa Rinke. Samo oni koji su se penjali put vrha znaju koliko je uzbuđenja i ljepote bilo na tom usponu.

Triglav je slovenski nacionalni simbol, jedan od deset najposjećenijih europskih vrhova. Put prema Aljaževom stupu nudi vrhunski doživljaj za svakog ljubitelja planinarenja. U A grupi bilo je deset planinara koji su cijelu stazu do vrha svladali ne razmišljajući o naporu. Vodila ih je želja, zajedništvo i pogled prema gore. Na vrh su stigli svi, ali nažalost jedan se nije vratio. Pri spuštanju s vrha, poginuo je Slaven Sučević. U tom su trenutku nestala sva lijepa sjećanja na ovaj izlet. Triglav je postao simbol boli, vrh kojemu se nitko od nas više neće veseliti.

Sve što je slijedilo na tom putu bilo je protkano neopisivom tugom i nevjericom koju osjećamo i danas.

Galerija (+ 68 slika)