Neobično duga pauza po pitanju izleta napokon je zaustavljena i to jednim prekrasnim izletom pogodnim za sve uzraste. Kako nam je bilo opisala je glavna i odgovorna, Kristina Šustić Vulas.

Nakon proljetnih kiša prvu sunčanu, travanjsku nedjelju iskoristili smo za obilazak Striževa i “Tematske staze tragom bunkera”.

Ovu tematsku stazu prate različita povijesna razdoblja koja su vidljiva na svakom koraku. Mi smo se jučer upoznali s nasljeđem Ilira, legendom o kraljici Teuti, svjetskim ratovima ali i narodnim običajima te biljnim i životinjskim svijetom ( nakon četvrtog blavora prestali smo skakati pola metra u zrak 😄😄😄).

Kako to obično biva u legendama, uz misterioznu kraljicu Teutu vezuje se i izgubljeno blago koje do danas nije pronađeno. Mi Teutin “zlatni sić” nismo pronašli ali smo zato uživali u svakom centimetru ove bajkovite staze s pogledom na sedam Baćinskih jezera koja s pravom nose ime ” biseri kraljice Teute”.

Nakon pauze u lokalnom kafiću i simpatično nervozne konobarice odlazimo na ušće rijeke Neretve. Ovaj bajkovit krajolik iskoristili smo kao idealnu podlogu za razne varijante romantičnih fotografija, neki za iskupljenje 😀 drugi za pozitivne, dodatne bodove u budućnosti…………..

Hvala mojim pomoćnim vodičima Ivani & Mariu te Braci iz HPD Grabovice❤️

Od srca hvala svima vama koji ste jučerašnji, prekrasan dan, učinili apsolutno divnim. Bilo mi je zadovoljstvo biti vašim vodičem, do idućeg puta zdravi i veseli bili.😘

Galerija (+ 9 slika)