Nakon što su naši školarci uspeli određene vrhove, popeli stijenu te se niz nju i spustili, ostalo je još da zavire u podzemni svijet. Misterij speleo objekata im je kroz svoje predavanje u četvrtak približio pročelnik SO Kozjak i gorski spašavatelj, Ivica Perković, a zatim je u nedjelju uslijedio i teren. Ekipa iz SO Kozjak na čelu s Jurom Čatipovićem, voditeljem HGSS-ove ispostave Kaštela, povela nas je prema izvoru Cetine, a zatim i do Rudelića špilje. Nakon što smo se nauživali pored Oka Dalmacije, uzbuđeni i puni adrenalina, stigli smo do naše centralne pozicije. Priprema je bila opsežna i uspješna: sve što je tekuće stavljamo u rijeku na hlađenje, meso pripremljeno, drva na poziciji, gradela čekaju, na sebe oblačimo trliše, staru odjeću i obuću, na glave kacige s rasvjetnim tijelima i krećemo. Prvo nam je Robi demonstrirao tehnike spuštanja u jamu, a zatim smo i krenuli. Zavlačenje u rupe, spuštanje niz konop dok šišmiši spavaju i Grgino kratko predavanje o speleo objektima.

Dojmove je u svom slobodnom stilu opisala naša Sanda:

Dan kao san.

Jama u blatu,

Ekipa u zlatu,

Korak,puzanje ,konop, šišmiš ,stalaktit i stalagnit,

radost 

Meso na gradelama

Piva u rijeci, harmonika.

Pisma ,

spiza do vrata

 Žuja.

Vodiči čudo ,vodičke mrak,

Šljem glavu čuva,

Skok s votkom,

Kotletanje i kriglanje,

Pas i vatra

Divan dan

Višnja 

A sriće

Motaj kabel 

Divota.

Haiku by Sanda

Iz jame smo izišli blatnjavi i sretni, pomaknuli smo još neke granice, a Jurine pohvale i vlastite uspjehe završili smo veselim druženjem sve do večernjih sati.

Hvala Perki koji je školarce uveo o ovaj mističan svijet svojim predavanjem, hvala Juri na organizaciji ovog prekrasnog dana i pružanju nezaboravnog iskustva, hvala i ekipi koja je bila s njim, Grgi, Marku, Draženu, Mili, Robiju i Luci!

Ponajviše hvala našim školarcima koji pokazuju odlike pravog tima i bez kojih sve ovo ne bi ni bilo ovako kako je!

Ponovilo se!

Galerija (+ 35 slika)