U nedjelju, 20. rujna, dio članova našeg planinarskog društva uputio se prema Poštaku, jednom od vrhova Ličke Plješivice. Kečina kosa (1425 m) među planinarima je poznatija kao Poštak, vrh koji je zanimljiv zbog prostranih travnjaka, ali i neobičnih kamenih skulptura pokraj same staze. Ime Poštak nastalo je, prema nekim izvorima, u vrijeme kada se u podnožju planine razmjenjivala pošta na granici između Austro -Ugarske i Turske.

Poštak se izdiže iznad izvora rijeke Zrmanje s prepoznatljivom strmo odsječenom padinom ispod vrha. Nalazi se na tromeđi između Like, Dalmacije i Bosne i Hercegovine i omiljeno je odredište brojnih planinara. Ovo lijepo nedjeljno druženje i razgibavanje predvodio je naš vodič Duško Čubrilo, među članovima poznatiji kao Dule. Vodičku palicu s njim je dijelio iskusni vodič Željko Bogić.

S dvadesetak članova uživali su u čarolijama babljega ljeta i mirisima nadolazeće jeseni. Nije manjkalo ni planinarskih priča, smijeha i veselja koje u svima nama pobude planinarske staze.

Galerija (+ 7 slika)