Kao i prethodnih godina, i ovog ponedjeljka okupila se grupa planinara i prijatelja našeg Društva kako bi održali tradiconalni izlet na Uskršnji ponedjeljak. Već drugu godinu ovaj izlet održavamo na Malačkoj, stazom koja je posvećena preminulom predsjedniku našeg Društva, Petru Pengi – Peki. Ove godine na stazi su postavljene tri info ploče s kartom i osnovnim podatcima o stazi.
Nakon okupljanja na željezničkoj stanici u Kaštel Starom, krenuli smo laganom šetnjom prema Biblijskom vrtu i Gospi Stomoriji. Berači šparoga budno motre rubove staze da im koja ne promakne. Nakon kraćeg razgledavanja Biblijskog vrta, nastavljamo prema Blebetovcu, gdje se kratko odmaramo prije predstojećeg malo težeg uspona do križanja nad Česminovcem. Uz nekoliko pauza i branje šparoga i ova teža dionica je uspješno svladana. Nakon nekoliko zajedničkih fotografija, nastavljamo prema planinarskom domu na Malačkoj. Na domu su nas naši domari Mara i Marko srdačno dočekali i ponudili kavom, čajem i kolačima. Odmaramo se na suncem okupanoj terasi ispred doma gdje se po tradiciji dijele i degustiraju uskršnje delicije – šunka, pršut, sir, jaja, sirnice, kolači. Nakon obavezne zajedničke fotografije krećemo natrag prema Kaštel Starom, ovoga puta stazom preko Raduna.
Hvala svim sudionicima na ugodnom druženju i što su na ovaj način odali počast Peki. Hvala i našim vodičima Kati, Željku, Rosi i Ivani što su omogućili da sve prođe u najboljem redu.
                                                                                                                                                                                                                                     I. J.
Galerija (+ 9 slika)