Postoji li život na Marsu pitao se 1971. godine David Bowie u svojoj legendarnoj pjesmi “Life on Mars”.

Da je znao, možda bi odgovore potražio na jednoj od najposebnijih staza, onoj koja nosi ime po njegovoj bezvremenskoj pjesmi i to s punim pravom.

” Život na Marsu” službeno postoji i to na otoku Pagu, točnije u malom pitoresknom mjestu Metajna.

Ovaj otok, sazdan od bure i soli, poznat po čipki, janjetini i nagrađivanom siru ima i pješačku stazu koja zaista izgleda kao da je s drugog planeta.👽👽👽

Mi smo jučer, kroz ove marsovske krajolike, obišli gotovo 14 km i guštali doslovno u svakom centimetru ove spektakularne staze.

Cijelim putem uživali smo u pogledu na tirkizno bistro more i kamenu golet, a prekrasne prirodne plaže satkane od pijeska i sitnog žala dozivale su nas svojom ljepotom. Posoljeni zrak i pokoja ovčica u daljini mamili su nam osmjehe na lice jer čovjeku, u stvari, tako malo treba.

Ovaj izlet koji se planirano odigrao kao kombinacija planinarenja i kupanja bio je apsolutni pogodak pa se ovim putem zahvaljujemo našem Mariju na ideji i realizaciji.

Na stazi se nalazi i Via ferata koja je ovu stazu dodatno začinila i adrenalinski obogatila. Duga svega 100 m pravi je mali papar, sva težina je na rukama, a kako je teklo naše natezanje i čupanje po sajli, pogledajte u fotogaleriji.

 

Kristina Š.V.

 

Galerija (+ 16 slika)