U vikendu brojnih planinarskih zbivanja u našem društvu, ali i u prijateljskim društvima, dio naših članova sudjelovao je na izletu na Kremen koji je bio planiran u godišnjem planu izleta. 

Kremen (1 590 m) je najviši vrh Zadarske županije, a nalazi se na istoimenoj planini koja se prostire između Gračaca i Knina. Sam vrh izdiže se iz prekrasne bukove šume koja u ovo doba godine obiluje mirisima i bojama. 

Zahvaljujući našim vodičima Igoru Lauriću i Ivani Jozić, 14 je planinara sigurno stiglo do vrha i natrag. Na jednom se dijelu uspona potrebno pridržavati (oštećene) sajle, a naš je vodič Igor svojim iskusnim i profesionalnim rješenjima pomogao da taj zahtjevniji dio staze prođe neometano. Tajna veza između našega društva i Kremena postoji već godinama jer je upravo našem društvu ova staza bila povjerena na održavanje bez obzira na udaljenost od našeg sjedišta. Iako smo stazu iz tehničkih razloga prepustili bližim društvima, ljubav prema Kremenu i dalje sija u srcima naših članova. 

Nakon planinarskih izazova odlučili smo osvojiti i jednu tvrđavu koja također zauzima posebno mjesto u našem sjećanju. Naravno, riječ je o kninskoj tvrđavi gdje smo uz edukativnu šetnju i razgledavanje pronašli vremena i za ugodno druženje uz čašicu razgovora. 

 

Galerija (+ 4 slika)