Planinarsko društvo Pogorelica iz Kiseljaka ima veliku tradiciju duboko utkanu u povijest našeg društva, a brojna međusobna posjećivanja i zajednički izleti, rezultirali su potpisivanjem Povelje prijateljstva 2004. godine. Iako su raznorazna događanja, naizgled smanjila intezitet tih druženja, ovaj vikend vratio je neka stara sjećanja te ispisao nove uspomene, s obećanjima za stvaranje novih zajedničkih u budućnosti.

Naš Marko Topić stalno nama mlađima govori, ne zapostavljajte to veliko prijateljstvo, a njegove riječi rezultirale su vikendom kojeg je organizirala njegova kćer Ivana. Izlet na Pogorelicu obradovao je i stare i mlade članove, a tražilo se i mjesto više.

Izletnički dio, preuzeo je Danijel Pravdić vodeći nas ljepotama Pogorelice i Zec planine, dviju planine koje čine kičmu vraničke planinske grupe. Bukove šume i visoke jele, posute snijegom i ledom, pratile su nas do vrha Zečja glava (1766 m), no snažan vjetar brzo nas je ispratio s vrha i doslovce nas prebacio natrag do Pogorelice. Nakon uspona na Kozice (1437 m), najviši vrh Pogorelice, naš vodič odveo nas je do čarobnog vidikovca bajkovito nazvanog Zvjezdan.

Opijeni pogledom, vratili smo se na dom gdje su nas domar Zeba, predsjednica Amela Kamenica i ostali članovi domaćini dočekali s hranom.

Mirova gitara, velik’ izbor pjesama od raznih DJ-eva, smijeha toliko da zaboli vilica, plesa toliko da svi grčevi iz tijela usponom zarađeni nestanu i odlazak na spavanje. Sutradan je rastanak, no i obećanje da nam stižu čim prije, kako bismo dobili priliku uzvratiti ovo predivno gostoprimstvo.

Našu avanturu kroz Bosnu završili smo posjetom svima srcu dragom Sarajevu. Kafa u fildžanu, fotografije na Sebilju, gutljaj vode kod Begove džamije, ćevapi u Želje, pite u Bosne, šetnja Baščaršijom, slatko u Slatko ćoše i spremni smo na povratak.

Hvala našoj Ivani na organizaciji, Danijelu na vođenju, hvala Zebi i cijeloj ekipi koja nas je dočekala, kulinarima i grill majstorima, kao i svim našim članovima koji su doprinosili i onima koji će tek doprinijeti održavanju ovog predivnog prijateljstva.

Ponovilo se!

 

Galerija (+ 31 slika)