Okupismo se protekle nedjelje na željezničkoj stanici u Kaštel Starom. Sv. Luce donijela nam je lijepo vrijeme i vedro raspoloženje. Dvadesetak planinara i naš pseći prijatelj Tara uputiše se preko Stomorije do sv. Nofra gdje smo napravili prvu pauzu. Uživali smo u pogledu na cijela Kaštela, Trogir, Split i dalmatinske otoke.

Pratimo našeg vodiča Igora koji nas vodi dalje padinama Trečanice do lokve Žestinice. Lokva obiluje ribom pa smo se bavili mišlju da za ručak bude riblji meni. Međutim, ipak su se kobasice ‘mučile’ na vatri. Nakon dobrog ručka i odmora dolazimo do lovačkoga doma Tikvenjak te nastavljamo požarnim putem do Prosika. Cijelim putem pogled je spektakularan, a osmijesi ne silaze s naših lica. Spuštamo se na Stomoriju te zatvaramo ovu našu kružnu turu na željezničkoj stanici odakle smo i krenuli. Prohodali smo otprilike 20 km i zaista smo uživali u svakom koraku.

Hvala našem glavnom vodiču Igoru Lauriću i njegovom pomoćnom osoblju –  Katici Majković, Rosi Pengi, Ivni Petric  i Kristini Šustić Vulas na prekrasnom izletu. Smijeha i zabave nije nedostajalo. Ponovilo se! Dotad ostanite pozitivnog duha.

 

Galerija (+ 8 slika)