Planinarski izlet Kozjakom u organizaciji kaštelanskih planinara okupio je oko 130 sudionika.

HPD Kozjak, HPD Ante Bedalov i HPD Malačka – Donja Kaštela ovog Uskrsnog ponedjeljka organizirali su zajednički izlet Kozjakom.

Okupili smo se na planinarskom domu Putalj, gdje su nas domaćini iz HPD-a Kozjak dočekali s doručkom, a onda smo tako okrijepljeni, nakon uvodnog pozdrava glavne vodičke, naše Snježane, krenuli na turu. Preko Vrata Kozjaka i svetog Luke, pa kroz vojarnu na Debelić. Jugo nas je nosilo, čak i pomoglo, da brže nego li smo planirali, stignemo do planinarske kuće Pod Koludrom. Zapravo, moglo bi se reći da smo ubrzali korak znajući da nas dole čeka preukusna marenda koju su spravile vrijedne ruke domaćina iz Bedalova.

Odmor i okrijepa, pripremili su nas na sljedeći dio staze, pa smo tako preko sv. Ivana Birnja i pozdrava s članovima Bratovštine, pošli na Malačku, gdje je uslijedio ručak, a potom i prava fešta.

Ono što je najvrijednije iz svega je, obećanje svih nas kako će ovo ući u tradiciju, jer, želimo zajedno djelovati, družiti se, planinariti i jedni druge pomagati.

Hvala svim sudionicima, bilo vas je iz raznih dalmatinskih društava, hvala domarima, volonterima i svim vodičima. Za sigurnost sudionika brinuli su se članovi HGSS-a Lukša i Kruno, a mi ovim putem dragom Kruni želimo što brži i uspješniji oporavak! Uz mislima smo s tobom!

Galerija (+ 9 slika)