Jučerašnju nedjelju odlučili smo iskoristiti, iako uz pokoju kap kiše, za uživanje u prirodnim ljepotama krajolika, koji su nam se na usponu do vrha Tovarnica, uz pokoju voćkicu i razgovor otvarali.

Staza koja vodi do vrha nije zahtjevna, svlada se za nekih sat i pol, a prolazi kroz prekrasne dolce omeđene suhozidima, preko livada s kojih se izađe na makadamski put koji vodi sve do Križa. Pri samom izlasku na makadamski put, kao i pri vrhu, treba biti oprezan jer se prolazi, podvlači, pokraj i ispod modernog pastira. Neposredno od Križa staza se nastavlja dalje u smjeru jugoistok kroz nisku šumu i nešto strmijim usponom stiže se na vrh. Dolaskom na vrh uživali smo u pogledu na Buško jezero, vjetrenjače i okolne planine.

Iako nas je pri silasku uhvatila kišica, to nas nije spriječilo da iskoristimo priliku za branje šipurike i gljiva sunčanica koje smo pikirali pri usponu. Izlet smo završili posjetom izvoru rijeke Rude uz zezanciju, gradelanje, degustaciju gljiva, zajedničku fotografiju.

Hvala svim sudionicima ovoga izleta i našim vodičima Ivani Perici, Ivani Jozić i Mateju Periću na organizaciji i realizaciji, ali našem predsjednik koji je organizirao doček hranom i pićem.

Galerija (+ 5 slika)