Naše je društvo 12. prosinca 2021. g. organiziralo izlet iznenađenja za svoje članove, a nakon silnih kiša, tmurnih oblaka i udara bure, može se reći da smo s veseljem dočekali ovu prskosnu nedjelju. Nas nešto manje od dvadesetak hrabrih planinara sastalo se nadomak Trogira u ovo nedjeljno burom ohlađeno jutro na čelu s našom vodičkom Ivnom Petric i vrijednim pomagačem Matejom. Judi i zviri uputili se preko Mosta hrvatskih branitelja na laganu šetnju otokom Čiovom. Blago se uspinjući šumskim stazama prema mjestu Žedno, napravili smo krug Trail stazom Sv. Mavar. Trosatna šetnja stazom kroz borovu šumu, omeđenu niskim raslinjem i suhozidima, dovela nas je do crkvice svetog Mavra. Crkvica je to smještena na terasi na vrhu prodoline iznad slikovite uvale Mavarštica na južnoj strani otoka Čiova. Na livadi pored crkve odmorili smo noge, a vrijedni dio muške ekipe pobrinuo se za gradela, dok je najmlađa članica današnjeg izleta uveseljavala sveprisutne tiktok plesnim umijećem. Nakon što smo odmorili noge i napunili želudce, krenili smo kružnom stazom prema Trogiru preko brda Balan.

Šetnja s pogledom na more, zajednička fotografija ispod žutih grana klena što prkose i zimi i buri i evo nas na predivnoj panorami grada Trogira. Na brdu Balan kratko smo odmorili noge, a napunili oči i dušu gledajući u povijesnu jezgru ovog predivnog romaničko-gotičkog gradića smještenog na obali Kaštelanskog zaljeva koja nam se ispružila na dlanu.

Slatki umor nakon više od 15 prešetanih kilometara otočkim stazama, uz pratnju naših četveronožnih prijatelja Tare i Kana, dokaz su da nisu potrebne velike brojke uz ona famozna T i K slova da bi se čovjek sjedinio s prirodom, disao je, živio je i napunio baterije.

Hvala našoj Ivni, neka nas opet ovako slatko iznenadi, hvala i ostalima koji su pomogli!

Galerija (+ 5 slika)