Protekli vikend naše društvo organiziralo je izlet na sjever Hrvatske. Naš Željko Bogić isplanirao je predivna tri dana, međutim njegov plan doživio je, ali na sreću i preživio razne zgode i nezgode.
Naša Mara je u svom osvrtu slikovitije prikazala doživljaje i zbivanja s ovog prekrasnog izleta.

Ovog vikenda od 19. do 21. 8., naši planinari su posjetili sjever naše lijepe Domovine.
Naš dragi vodič Željko Bogić koji je trebao voditi naš izlet, doživio je nezgodu te završio u bolnicu. Nije htio da nam izlet propadne te je unatoč svemu organizirao izlet. Ispričavamo se planinarima koji nisu mogli ići zbog tehničkih razloga.

19.8.
Naš dragi Đuro Hajdin prihvatio je nas osam te nas kombijem dovezao unatoč velikoj gužvi na prometnici i doveo nas do željenog cilja. Na naplatnim kućicama u Marofu dočekala nas je planinarka Biba Žnidarić iz HPD-a MIV Varaždina sa pjesmom “Marjane Marjane” koju smo svi privatili te nastavili put do doma “Lujčekova hiža” gdje su nas dočekali domaćini koji su sa nama uz dobru kapljicu nazdravili.

20.8.
Draga Biba nas je dovela do Hiže Planinara Vlade Krobot. Domaćin nas je lijepo ugostio te uz domaće piće ispekao i kobasce na roštilju.
Pogledamo na nebo, pogledi padaju na maglom ovijenu Ivanšćicu, a prethodno je padala kiša pa je i mokro te je otežano planinariti.
Naš prijatelj Vlado smišlja plan s obzirom da sad kiša trenutno ne pada te nas vodi 12 kilometara dugom kružnom stazom od Vinice do Svete Barbare.
Oči nam lete na predivne zagorske brege, uljepšane stablima plodova: šljiva, jabuka, kruška te preglednih trsova vinove loze i njenog grožđa. Vodi nas do vidikovca gdje se vide dijelovi Slovenije i Austrije.
Stižemo na Zeleno jezero, okruženo velikim zelenilom. Ima u njemu šarana i drugih riba uz napomenu: “Ulovi i pusti!”

Nismo previše umorni, ali nas Vlado vodi do afrodizijak vode “Zmržjak”, tu se rasladimo dobro i napijemo u nadi da ćemo…
Koja sreća, vraćamo se u njegovu Hižu uz nadolazeći veliki pljusak. Malo se odmorimo, kiša stane i Biba hitno s nama krene u Varaždin na Špancir fest da stignemo.

Prva destinacija je čuveno Varaždinsko groblje. Po ljepoti i veličini prvo je u Hrvatskoj, a drugo u Europi.
Idemo u centar grada urešen svim i svačim, iako ga ni ne treba ukrašavati jer je ionako krasan i lijep.
Sve je lijepo, zeleni parkovi, trgovi, dvorac, tržnica, a nadasve dragi i srdačni ljudi. Pratila nas je kiša. Da steknemo još više dojmova i ponesemo još više utisaka o lijepom Varaždinu, posjetili smo ga i zadnji dan našeg izleta.

Dolazimo u večernjim satima u dom gdje nas čeka lijepa gozba uz aperitive i njihova poznata vina, graševina, riesling, sauvignon te neizostavne zagorske štrukle.

21.8.
Pozdravljamo se, zahvaljujemo dragim domaćinima te našom dragom Bibom i gospodinom Vadom. Hvalaaaa. Bumo vam opet došli! A vi što prije na more i našu dragu Malačku.

Hvala svima koji su nam omogućili ovako lijep izlet posebno Željku. Želimo mu brz oporavak. Hvala Đuri  koji nas je vozio i bio strpljiv s nama. Dragoj Bibi i Vladi koji su nas vodili po lijepim bregima, Varaždinu i njegovim znamenostima. Hvala domaćinima u domu na gostoprimstvu.

Mara Listeš

Galerija (+ 15 slika)