Nakon jednogodišnje stanke uvjetovane početkom pandemije ove je godine ipak održan 22. Memorijal Ivica Plazonić. Memorijalni skup i uspon na Pločno održava se u spomen na tragično preminulog člana našeg društva u organizaciji HPD-a Pločno i HPD-a Malačka. 

Ove je godine memorijalni susret održan u otežanim uvjetima te s manjim brojem posjetitelja zbog važećih epidemioloških mjera. 

Skup se održavao od 16. do 18. srpnja u Masnoj Luci. Osim uspona na Pločno, za vrijeme trajanja skupa speleozi iz Posušja, Tomislavgrada, Žepča i Gruda istražili su jame Zmijska Gromila, Golubinka i Mijatova Špilja. Na skupu je ujedno predstavljena monografija i film Kad čovjek postane planina koji su nastali povodom obilježavanja 25 godina osnutka Planinarskog saveza Herceg Bosne.

U organizaciji i realizaciji skupa sudjelovali su i malobrojni članovi HPD-a Malačka kojima ovim putem zahvaljujemo na trudu i sudjelovanju. Nadamo se da će 23. memorijalni skup biti organiziran bez tereta pandemije i ograničenja broja sudionika. Pohvale i suorganizatorima i prijateljima iz HPD-a Pločno koji nam pomažu očuvati živom uspomenu na našeg dragog Ivicu Plazonića. 

Galerija (+ 11 slika)