HPD „Malačka-Donja Kaštela“ ,  vas poziva na treći tradicionalni uspon na Malačku „Pekinom stazom“ . Staza je dobila naziv po dugogodišnjem, tragično preminulom predsjedniku HPD „Malačke“ Petru Pengi, 18.4. 2022. na Uskrsnji ponedjeljak.
Staza vodi kroz kaštelanska polja i vinograde, od željezničke postaje u Kaštel Starom preko starohrvatskog svetišta Gospe od Stomorije do planinarskog doma „Malačka“. Pogled s Malačke na Kaštelanski zaljev, Split, otoke, ali i na planine u okolici će vas nagraditi za sav uloženi trud. Staza nije tehnički zahtjevna i prikladna je za planinare svih dobnih skupina.
Mjesto i vrijeme okupljanja: na željezničkoj postaji Kaštel Stari u 8:45.
Opis pohoda: Polazak je u 9:00 h prema Gospi Stomoriji i Biblijskom vrtu gdje je predviđena kraća pauza. Staza nastavlja poljem do Blebetovca odakle kreće uspon do Česminovca i nastavlja se dalje do planinarskog doma, gdje je predviđen dolazak oko 12 h. Na domu je dulji odmor i mardenda (društvo će osigurati ručak za učesnike izleta). U 13 h povratak prema Radunu i Kaštel Starom. Staza je kružna. Oprema je izletnička prilagođena vremenskim uvjetima.
Prijave i informacije kod vodiča izleta Rose Penge (098/924-5778) i Ivane Perice (091/221-4944).
Galerija (+ 0 slika)