Dvadeset četiri godine zajedništva, dvadeset četiri godine druženja, prijateljstava, izazova, tisuće izleta, uspona, bezbroj lijepih proslava, ali i teških trenutaka –  sve to HPD Malačka ponosno broji već 24 godine zahvaljujući svim članovima, vodičima, predsjednicima, tajnicima i tajnicama, domarima i svim ljudima dobre volje. Više je to od planinarskoga društva, više je to od planinarenja – znaju to svi koji su kroz Malačku prošli, koji s Malačkom žive i koji Malačku čine prepoznatljivim i jedinstvenim društvom.
Ove smo godine, nažalost, rođendansku proslavu morali obilježiti na skromniji način kako to priliči trenutačnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj i svijetu. Nismo mogli pozvati sve naše prijatelje, nije bilo tradicionalnog ručka u domu. Stoga smo simbolično odšetali naših 10-ak km od Labina Dalmatinskoga preko Botića i Crnoga kruga do Malačke.
U Botićima nas je, kao i uvijek, čekao rashlađeni prošlogodišnji šampanjac. Ove smo godine ipak imali posebnu zdravicu – uz prve snježne pahulje. Na Crnom smo krugu “krstili” nove članove koji su sada i službeno dio naše vesele družine.
Nakon sv. mise u kapelici blaženog Alojzija Stepinca položili smo vijenac i zapalili svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje.
Zahvaljujući našim domarima Mari i Marku u domu smo pronašli privremeno sklonište od hladnoće. Zlatne ruke naših članica Mare Listeš i Marije Šustić vrijedno su pripremile kapelicu za misno slavlje. Ovim putem zahvaljujemo njima, ali i glavnom vodiču Željku Bogiću i njegovom pomoćnom osoblju (Ivana, Kate, Ivna, Kike, Rosa i Mario) na odličnoj organizaciji izleta.
Nadamo se da ćemo sljedeći rođendan proslaviti kako svi skupa zaslužujemo – zajedno i veselo!
Ne zaboravite: UMOR PROLAZI, ZADOVOLJSTVO OSTAJE!
Galerija (+ 15 slika)