Iza naš je još jedan tradicionalni noćni uspon na Malačku, a mi kao ponosni domaćini, punih srca i duše možemo reći, iza nas je jedan prekrasan noćni uspon na Malačku, ispunjen osmjesima, veseljem i pjesmom.

Početna točka našeg sinoćnjeg uspona bila je pored crkve Kraljice Mučenika u Radunu. Ovaj uspon nije bio zahtjevan te je bio prilagođen svim dobnim skupinama, pa je tako bilo djece, mladih, onih s nešto više staža po planinarskim stazama, ali i prijatelja četveronožaca.

Nebo nas ni ove godine nije uskratilo za predivne prizore na naša Kaštela, Trogir, Split i ovaj dio srednjodalmatinskih otoka te je poslalo buru da nam očisti vidike i pred nas prostre noćnim svjetlima okupanu najljepšu panoramu. Premda ovaj uspon nosi ime Noć punog mjeseca, ove godine, iz opravdanih razloga nismo mogli dočekati da zasvijetli u svoj svojoj punini, ali ona njegova osvjetljena strana, ponosno se izvila nad nas i svijetlila nam puteve.

Dok su Kaštela polako uranjala u ljetnu noć, mi smo laganim koracima stizali prema domu na Malačkoj. S naglavnim lampama kao krijesnice u noći, nas stotinjak sudionika, nakon otprilike sat i pol vremena, stiglo je do našeg cilja.

Cilju nas je još jače privlačio miris iz kužine našega Marka. Vrijedne ruke naših domara Mare i Marka i naših članova Senke, Mirje, Marijane i Mira , dočekale su sve sudionike s mesom s gradela. Osvježenje smo potražili i za stolovima na terasi doma, gdje su nas dočekali rashlađeni Vindijini sokovi, a kojima je noćni uspon nagradio naš sponzor Vindija.

Iznenađenjima nije bilo kraja, pa su nas naša Vlatka i njezini sinovi Toma i Toni darovali suvenirima privjescima u koje su utisnuli kreativnost, vrijeme i ljubav te nam time osigurali predivnu uspomenu s ovog noćnog uspona.

U ovu prelijepu ljetnu noć, otpustili smo mnogo smijeha i pjesme, mnogo zagrljaja i utisnutih obećanja o pohodima na nadolazeće tradicionalne uspone naših prijatelja.

Posebna atrakcija bio je prijevoz od doma prema Kaštelima. Turistički vlakić Mala ferata spustio je raspjevane sudionike natrag do Kaštel Starog i time je završila ova prekrasna večer.

Hvala svim sudionicima, našim članovima, a posebno našim prijateljima iz HPD Mosora, PD Jelinka, PK Gojzerica i HPD Kozjaka, koji su nas počastili svojim dolaskom i time dodatno uljepšali ovu večer.

Hvala našim vodičima, Ivani, Ivani, Mariju, Kristini, Igoru, Rosi, Vlatki i Snježani, koji su se pobrinuli da sve prođe u redu.

Do sljedećeg noćnog uspona!

S.P.

Galerija (+ 17 slika)