Protekli vikend, mnogi bi rekli, nije bio najpogodniji za vanjske aktivnosti, ali ne i za naše planinare.
Iz bure što čisti dušu i vidike, izvukli su sve pozitivne stvari, i nadivili se silini prirode. Prizori koje je bura prostrla pred nas, očaravajući su i posebni, a kako nam je bilo opisala je ona koja je ujedno i glavni krivac ovog izleta, naša vodička Ivna.

“Opet bura okriće, nebo s mista pomiče…”
Ništa to nije spriječilo 22 planinara da se zapute na izlet proteklu nedjelju. Vjerujući da će nas vrijeme poslužiti, zapustismo se prema Kijevu u jutarnjim satima. Naš cilj bio je Bat na Kozjaku, poznatiji kao Kijevski Bat. Kozjak je usamljena planina smještena nasuprot Dinare i njezinog najvišeg vrha. Našem društvancu pridružili su se članovi HPD-a Imotski i HPD-a Dinara. Kako smo i planirali, zaputismo se stazom koja vodi preko lovačke kuće, a dalje strmo kroz gustu šumu te nastavlja dalje po kamenitom terenu do samoga vrha planine. Neko vrijeme, šuma nas je štitila od bure dok smo se zadihani penjali po strmom terenu, međutim čim smo izišli iz šume, bura nas je počastila svojom snagom i silinom. Lagano, oprezno, malim koracima, držeći se za postavljenu sajlu, stigosmo na vrh. Kažu: “Gdje ste se zaputili po ovoj buri?” OVA bura nam je na samom vrhu omogućila neopisive vidike i prekrasne fotografije, OVA bura nam je otvorila osjetila da možemo u potpunosti doživjeti silinu Majke Prirode. Nakon zajedničke fotografije i kratke pauze uputili smo se drugom stazom koja vodi križnim putem kroz lovište do samog Kijeva, odakle smo i krenuli. Uz dobro raspoloženje i pregršt smijeha, spustili smo se do polazne točke. Zadovoljni i počašćeni onim što nam je priroda pružila, druženje smo nastavili uz zajednički ručak u Kijevu. Naš kolega planinar i prijatelj Iko, zajedno sa svojim prijateljima iz Kijeva, počastio nas je ‘ićem i pićem’, a oduševio svojom ljudskošću i dobrotom. Još jednom nas je planina spojila, još jednom nas je priroda ‘izula iz cipela’, još jednom nam je ljudska dobrota vratila vjeru u bolje sutra.

Hvala glavnom vodiču izleta – našoj Ivni, hvala pomoćnim vodičima – Igoru, Kiki, Josipu i Milanu te još jedno veliko hvala našem Iki i dragim mještanima Kijeva zbog kojih smo se osjećali kao doma.

Galerija (+ 16 slika)